1. Pentru a avea acces deplin la funcţiile forumului şi pentru a putea folosi chatul, va trebui să te înregistrezi.
 2. Aprecierile și comentariile voastre ne motivează! Dacă apreciezi munca pe care o depunem, înregistrează-te și dă-ți cu părerea asupra seriilor pe care le urmărești!
 3. Oaspete, vrei să te alături echipei noastre? Te aşteptăm în secţiunea Recrutări!
 4. Ne puteţi găsi şi pe canalele oficiale de Discord sau Telegram ale grupului!

Ultima carte citita

Discuție 'Literatură' începută de Nykw_Raizen, Mar 27, 2012.

 1. Kalavinka
  Fiendish

  Kalavinka Chunin

  Înregistrat:
  Jan 30, 2017
  Postări:
  18
  Aprecieri primite:
  40
  Yeah, so, ultima oară am terminat (se pune ca terminat dacă am citit doar cele câteva capitole traduse în română până în prezent? Well, whatever, they sum up pretty much the whole thing anyway) Genji monogatari de Murasaki Shikibu. Sigur, a fost lectură obligatorie, pentru că Japonia din perioada clasică sure loved its girly teenage drama with a hot, womanizer protagonist. Cartea este wild de la un capăt la... capitolul 9, până unde este tradusă în română, dar asigur pe oricine că la fel este și restul. Este vorba despre Prințul Genji (Genji Strălucitorul, valoare, bani, și femei) și toate aventurile sale amoroase cu diverse femei. Simultan. Personajul evoluează foarte interesant--I mean, evoluează de la homosexual la pedofil, what's there not to like? Totuși, literatură clasică and all that, o recomand dacă nu aveți ceva mai bun de făcut, it sure is entertaining. E și mai amuzantă să o citești pentru curs și apoi să te gândești cum să rezumi faptul că acest personaj principal s-a culcat cu 8 femei diferite în tot atâtea capitole. Curtea imperială japoneză era obsedată, cum ziceam, de asemenea povești. 11/10 for entertainment and general wilderness.

  Also, can I just say, îmi place să mai găsesc un forum unde mai supraviețuiesc subiectele de literatură. There is hope in the world after all.
   
  Hemy apreciază asta.
 2. Yekteniya
  Aggressive

  Yekteniya Plague

  Înregistrat:
  Oct 23, 2016
  Postări:
  30
  Aprecieri primite:
  76
  ^Holy fuck

  Aleksandr Soljenițîn - „Iubește revoluția”
  Prea bun, prea ca la țară :^) . Nu intru în detalii ; se citește ușor și e relativ subțire, dar dacă ești fan al istoriei o să te captiveze.
   
  Hemy și Atlantis13 apreciază asta.
 3. Kalavinka
  Fiendish

  Kalavinka Chunin

  Înregistrat:
  Jan 30, 2017
  Postări:
  18
  Aprecieri primite:
  40
  ^ (OK, bine, am prins referința)
  Faptul că vorbesc în acea romgleză enervantă nu înseamnă că am uitat limba româna; chiar nu vreau să stârnesc vreo ceartă sau altceva, dar am dreptul la o opinie la fel ca toată lumea. Cultură de baltă? Serios? Nu știu cum a fost în alte cazuri, dar eu am învățat că da, e perfect normal și în regulă să vorbești în mai multe limbi, nu e un semn de incultură, ba dimpotrivă. În special atunci când ești într-un grup cu persoane de mai multe naționalități; la un moment dat devine automatism. Ah, și Facebook-ăreală? Vorbesc în dreptul meu aici, dar am și eu oarecare standarde.

  On:
  M-am apucat de citit A Monster Calls de Patrick Ness, după ce am primite multe recomandări. O să revin cu un edit după ce o termin, dar are o idee originală, și pare foarte interesantă.

  EDIT:
  OK, am plâns. Eu nu plâng la cărți, sunt snesibiliă ca un topor, dar cartea asta a reușit să mă facă să plâng. Nu vreau să stric farmecul poveștii, așa că o să spun doar că este vorba despre un băiat de 13 ani care este vizitat de un monstru. Și... Se întâmplă lucruri. Felul cum evoluează personajele, felul cum este relatat totul, nici să nu mai pomenesc de ilustrațiile lui Jim Kay (omul e un geniu), totul, totul este superb. Felul cum este construită povestea este, din nou, absolut genial: paralele și substraturi foarte profunde pentru o carte atât de scurtă. Eroul principal este unul dintre cele mai reale personaje peste care am dat în literatură, și este un personaj cu care cred că oricine poate empatiza. Este o carte care te face să-ți pui întrebări, care îndeamnă la introspecție și la acceptarea sinelui, chiar dacă acest lucru nu este mereu ușor. Este o lectură foarte rapidă (eu am terminat-o în câteva ore) și destul de ușoară, dar extrem, extrem de puternică; cum ziceam, pe mine m-a făcut să plâng din numeroase motive, și nu sunt tocmai genul sensibil.
  Recomand.
   
  Editat ultima dată: Feb 2, 2017
  Mihas și Hemy apreciază asta.
 4. Kago
  In-Love

  Kago Jonin

  Înregistrat:
  Aug 7, 2013
  Postări:
  173
  Aprecieri primite:
  470
  „Un motan pe nume Bob” (continuarea e „Lumea văzută de Bob”). Momentan nu am terminat-o, dar din perspectiva mea este o carte absolut superbă, cu o poveste reală, ce ne aduce la cunoștință că animalele ne sunt loiale în adevăratul sens al cuvântului și că ne pot face viața mai frumoasă... sau chiar salva.
  Dacă aveți un animăluț de companie sau dacă îndrăgiți cărțile care au la bază biografia, merită s-o citiți. Merită oricum, pentru că este o carte foarte plăcută.
   
  Hemy și Atlantis13 apreciază asta.
 5. Hemy
  Cool

  Hemy Shōgun

  Înregistrat:
  Oct 11, 2014
  Postări:
  993
  Aprecieri primite:
  4,319
  Yeah, mai dau și eu pe aici, am prins ceva timp liber, câteva cărți bune și m-am pus să recuperez timpul în care am stat latent și n-am citit mare lucru.

  Astăzi voi spune câteva cuvinte despre ultima care pe care am terminat-o: La sud de graniță, la vest de soare de Haruki Murakami. Întâlnirea noastră a fost pe undeva prin Cărturești, pur și simplu urla după mine s-o cumpăr, având în vedere că, recent, am făcut o pasiune teribilă pentru cărțile scrise de Murakami. În carte este vorba despre viața unui tip pe nume Hajime care va ajunge proprietarul unui bar de jazz, suntem purtați prin copilăria lui, suntem martorii unei evoluții a personajului, a unei involuții dar și a unei plafonări. De asemenea, suntem martorii unor aventuri și experiențe de viață în care majoritatea ne regăsim, asta poate pentru că autorul a scris cartea bazându-se pe propriile sale experiențe de viață.. ori sunt eu prea empatic atunci când vine vorba de personeje, nu mă pot hotărî. Ce m-a atras foarte tare la această carte este un anume personaj feminin pe nume Shimamoto, prima prietenă din copilărie a lui Hajime, care avea să devină, mai târziu, un fel de obsesie-regret a acestuia. Mai multe nu spun, pentru că nu vreau să stric farmecul și misterul pentru viitorii cititori. Recomand cu mare căldură cartea aceasta, este o lectură ușoară și o poveste interesantă, presărată cu experiențe de viață din care poți învăța câte ceva sau care, măcar, te vor pune pe gânduri și te vor face să te uiți mai adânc în interiorul inimii tale. Pentru cei care dau dovadă de un pudism dus la extrem, vă avertizez că se regăsesc și vreo două-trei scene care au un conținut sexual explicit, să nu ziceți că nu v-am spus. :p Well, acestea fiind spuse, lectură plăcută!
   
  Editat ultima dată: Jun 28, 2017
  MarinaMzn, Victor, Edith. și alţi 2 apreciază asta.
 6. Gav
  Lurking

  Gav Shinigami

  Înregistrat:
  Aug 12, 2013
  Postări:
  510
  Aprecieri primite:
  1,483
  "320 de pisici negre" de Rodica Ojog-Brasoveanu
   
  Dice apreciază asta.
 7. Dice
  Devilish

  Dice Jonin

  Înregistrat:
  Jul 25, 2014
  Postări:
  87
  Aprecieri primite:
  274
  - Shinning, Blaze, Carrie - Stephen King
  -Arta Crimei - Michael White :D
   
  Hemy și Gav apreciază asta.
 8. zztedizz
  Thinking

  zztedizz Ninja

  Înregistrat:
  Jun 15, 2012
  Postări:
  15
  Aprecieri primite:
  13
  l-am descoperit pe autorul Von Vogt si am citit cele doua volume a romanului Arsenalele din isher pe care il recomand. Ar fi necesara o adaptare dupa cartea aceea e prea geniala. Bestia, de acelasi autor am pus-o in asteptare pentru ca momentan citesc Unchained memories, despre oameni care isi recapata amintirile reprimate in urma traumelor din copilarie. Nu am mai dat de mult pe aici, saptamana asta am reinceput sa urmaresc forumul si mi-am revazut postarile inca din 2012, in liceu fiind pe vremea aia, acum la facultatea in care doar visam sa ajung pe atunci :laughing: Cum mai trece timpul. Tineti-o tot asa shinobi-fansub.
   
  Atlantis13 apreciază asta.
 9. Andrei13
  Curious

  Andrei13 Chunin

  Înregistrat:
  Jun 29, 2015
  Postări:
  11
  Aprecieri primite:
  36
  Literatura japoneza e bestiala, Frumusete si intristare de Yasunari Kawabata,recomand :D
   
 10. Madaraki
  Brooding

  Madaraki Chunin

  Înregistrat:
  May 3, 2013
  Postări:
  30
  Aprecieri primite:
  71
  Mein Kampf de Adolf Hitler
   
 11. Endou
  Busy

  Endou (0,0)

  Înregistrat:
  Feb 18, 2016
  Postări:
  358
  Aprecieri primite:
  897
  E adăvărat că după ce citeşti cartea realizezi că Hitler e mai bolnav decât un nebun de la psihiatrie?
   
 12. Madaraki
  Brooding

  Madaraki Chunin

  Înregistrat:
  May 3, 2013
  Postări:
  30
  Aprecieri primite:
  71
  Nu sunt în măsură să-l judec. Nu m-a interesat omul cât istoria spusă de el. Au existat mulți asemeni lui și înainte și după. Faptul că ucizi mai mulți sau mai puțini face vreo diferență? Cel puțin nemții nu luau, violau, ardeau totul pe unde treceau ci din contra și ăsta e un adevăr spus în familie. Călătorești mult? Ai întâlnit vreodată un evreu get-beget? Când o faci, o să înțelegi.
   
 13. Endou
  Busy

  Endou (0,0)

  Înregistrat:
  Feb 18, 2016
  Postări:
  358
  Aprecieri primite:
  897
  Fata din Lift - Bogdan Iancu - Am terminat-o în mai putin de 2 ore, fiind foarte scurtă. nu a fost ceea ce aveam nevoie la momentul respectiv.
  Primul volumul din seria Divergent - Veronica Roth - Nu m-am putut despărti de cartea aceasta. Merită citită.
   
  nibbles apreciază asta.
 14. AndreiC

  AndreiC Shinobi

  Înregistrat:
  Jun 24, 2017
  Postări:
  21
  Aprecieri primite:
  30
  Sa recunosc.. nu am mai citit o carte dintr-a 4-a.. adica nu stau sa citesc carti, mai bine invat ceva in C++ sau Pascal.

  P.S.: am trecut intr-a 9-a :joy:
   
  Editat ultima dată: Jun 28, 2017
 15. Hemy
  Cool

  Hemy Shōgun

  Înregistrat:
  Oct 11, 2014
  Postări:
  993
  Aprecieri primite:
  4,319
  ^ Domnii mei, v-aș ruga să încetați cearta inutilă prin topicuri. Dacă vă certați, măcar certați-vă pe subiect, respectați tema topicului și nu mai faceți off-topic inutil.

  Recent, am terminat Arta Simplității de Dominique Loreau, nu știu cum mi-a căzut în mână pentru că nu-s mare amator al cărților de genul, probabil căutam ceva care să-mi ocupe timpul, dar m-a prins destul de repede și m-am trezit savurând fiecare pagină. E o carte, cel puțin, interesantă pe care o recomand tuturor, dar în special celor care au uitat să mai prețuiască lucrurile simple și să se bucure de viața pe care o trăiesc. I'll say no more.
   
  MarinaMzn, Surri, Atlantis13 și 1 alte persoane apreciază asta.
 16. Khaleesi
  Nerdy

  Khaleesi Surgeonish

  Înregistrat:
  Sep 4, 2013
  Postări:
  201
  Aprecieri primite:
  516
  Deși cărțile astea sunt terminate acum multă vreme, am să prezint o mică descriere a fiecărora.

  • ,,Să nu faci rău" - Henry Marsh
  ,,Dacă vi se pare că chirurgia pe creier este un meșteșug precis și elegant, practicat cu calm și detașare de către doctori, această relatare dureroasă, brutal de onestă vă va convinge să vă mai gândiți. Cu o uimitoare compasiune și sinceritate, autorul dezvăluie extraordinara bucurie de a opera, triumfurile profund mișcătoare, dezastrele și regretele, dar și momentele de umor negru ce caracterizează viața unui chirurg pe creier." Cred că astea au fost cuvintele care m-au atras să citesc cartea. În mare este descrisă fiecare tip de operație pe creier, cât se poate de detaliat, autorul reușind să-și exteriorizeze sentimentele complet. Citind-o, am simțit și eu, chiar dacă este infim, multitudinea de stări prin care trecea neurochirurgul respectiv în operații, după post-operatorii și mai ales ce simțea în momentul în care vorbea cu un pacient. Fiind atrasă de domeniul medical, astfel de cărți le iau ca pe life-lessons care mă vor dezvolta ca medic. Le recomand celor care sunt pasionați de psihologie pentru că este adresată persoanelor care vor să dezvolte psihic, emoțional, pentru că sunt puse în evidență tipologii umane, fiecare cu avantajele și dezavantajele sale.

  • ,,Secretele creierului uman" - Sandra Aamodt, Sam Wang
  O carte absolut genială. Se pun în evidență topicuri precum: sistemul emoţional al creierului pentru a vedea cum ne ajută emoţiile să ne trăim viaţa din punct de vedere afectiv, raţionament, inclusiv abilitatea de a lua decizii, inteligenţă şi diferenţa dintre sexe în cunoaşterea noastră. stările modificate ale creierului - conştiinţa, somnul, drogurile, alcoolul şi bolile.
  Am aflat o mulțime de lucruri interesante despre noi și despre multe procese care au legătură cu creierul uman (dar și animal) și nu aș ști cu ce să încep. Nu am să intru în detalii mai complicate legate de natura biologică a creierului uman. Este totuși foarte important de reținut că toate structurile au o foarte mare importanță în procesele cu care noi suntem obișnuiți, unele sunt vitale pentru supraviețuire în societate, precum amigdala și hipocampusul, dar orice structură extirpată poate duce la grave probleme.

  ~ Cartea este generoasă în informație calitativă și dacă doriți să aflați ceva despre voi vă invit să o citiți!

  • ,,Lumea-după-google" - Alexandru Mironov
  Ei bine asta se duce mai mult spre cognitiv. Nu îți trebuie o cultură foarte vastă ca să te acomodezi cu termenii din cartea asta deși uneori ar trebui să ai dex-ul la îndemână. Este o lectură agreabilă deoarece capitolele sunt variate și pentru că autorul are un stil colocvial care te îmbie la empatie, iar acest amestec literaro-științific te ajută să înțelegi mai bine o mulțime de noțiuni despre care aveai idei vagi.
   
  Atlantis13, Elise, SeTh și 1 alte persoane apreciază asta.
 17. Gav
  Lurking

  Gav Shinigami

  Înregistrat:
  Aug 12, 2013
  Postări:
  510
  Aprecieri primite:
  1,483
  "M-am hotarat sa devin prost!" de Martin Page
   
  adysanu și Endou apreciază asta.
 18. GeoMetaphose
  Devilish

  GeoMetaphose ♡ Dastan's ♡

  Înregistrat:
  Feb 7, 2018
  Postări:
  39
  Aprecieri primite:
  43
  In ultima saptamana am terminat doua:
  Elefanții nu uită niciodată (Agatha Christie)
  Casa strâmbă (Agatha Christie)

  Tot saptamana asta citesc si Întâlnire cu moartea(Agatha Christie, aproape terminata), Crăciunul lui Poirot(Agatha Christie) și Stapanul Umbrelor(Cassandra Clare).
   
  Elise, Flawless, kanyst și 1 alte persoane apreciază asta.
 19. Kalavinka
  Fiendish

  Kalavinka Chunin

  Înregistrat:
  Jan 30, 2017
  Postări:
  18
  Aprecieri primite:
  40
  The Godfather, am terminat-o acum ceva timp. E una dintre puținele cărți la care pot să spun că filmul e mai bun (fight me), dar povestea e genială, personajele sunt foarte, foarte bine construite, ambiguitatea morală este unul dintre cele mai interesante aspecte despre care se poate scrie. Vito Corleone e un personaj larger than life și cred că de-asta mi-a plăcut atât de tare cartea (și filmul sincer), și e o comparație interesantă între el și Michael. Dacă m-a deranjat ceva au fost side-plots, care de multe ori nu mi s-au părut așa importante, dar până la urmă și asta face parte din farmecul cărții, am ajuns să îmi pese de personajele alea secundare pe care nu aș fi dat doi bani. Recomand.
   
 20. GeoMetaphose
  Devilish

  GeoMetaphose ♡ Dastan's ♡

  Înregistrat:
  Feb 7, 2018
  Postări:
  39
  Aprecieri primite:
  43
  Stapanul inelelor: Fratia inelului

  Nu cred ca mai are rost sa povestesc despre ea, toata lumea stie de filmele :laughing:)
  Daaar.... cartea e mai misto :joy:)
   
 21. Joshua10red
  Fine

  Joshua10red Shinigami

  Înregistrat:
  Nov 19, 2014
  Postări:
  324
  Aprecieri primite:
  546
  Se pune si light novel??
  Daca da, ultimul light novel citit a fost "Sword Art Online Alternative - Gun Gale Online Volume 1 - Squad Jam"
  Nu am mai rezistat sa astept sa inceapa anime-ul si am citit-o. Mi-a placut foarte mult. Toate luptele au fost incredibile
   
 22. nibbles
  Paranoid

  nibbles Dummy

  Înregistrat:
  Mar 26, 2012
  Postări:
  249
  Aprecieri primite:
  699
  "Noumenoir" de Flavius Ardelean
  Am cartea asta de un an, era si cazul sa o citesc :laughing:
  Este vorba despre un hotel in care sunt trimisi scriitorii dupa ce nu mai sunt capabili sa scrie (din diferite motive), unde sunt supravegheati de Kritikos si Blogeri. Evident, aici le este interzis sa scrie, in mare parte isi pierd vremea in barurile de la ultimul etaj sau consumand droguri din figuri de stil. Actiunea incepe cand personajul principal gaseste un manuscris si se decide sa incerce sa iasa cu el din hotel.
  De aici nu continui pentru ca nu sunt capabila sa descriu ceva fara sa dau spoiler :laughing:
   
  Flawless și N3Bo0 apreciază asta.

Distribuie