1. Pentru a avea acces deplin la funcţiile forumului şi pentru a putea folosi chatul, va trebui să te înregistrezi.
 2. Oaspete, vrei să te alături echipei noastre? Te aşteptăm în secţiunea Recrutări!

Serie [Recenzie]Hai to Gensou no Grimgar

Discuție 'Recenzii' începută de CristoforFEWZ, Mar 7, 2018.

?

Te-a făcut această recenzie curios faţă de animeul respectiv?

 1. Da

  100.0%
 2. Nu

  0 vot(uri)
  0.0%
 1. CristoforFEWZ
  Sleepy

  CristoforFEWZ Spion Ninja

  Înregistrat:
  Feb 26, 2018
  Postări:
  16
  Aprecieri primite:
  16
  [​IMG]
  11 Ianuarie, 2016 - 28 Martie 2016 (momentan un singur sezon, niciun film)
  Living has it own challenges. I'll give you just one piece of advice. Don't quit. Yes, when you die, you die. But if you give up, you're definitely going to die. That, I am sure of.
  Brittany

  Acest anime este unul dintre preferatele mele deoarece are acţiune dar şi interacţiune între personaje, şi o grafică frumoasă (părere personală). Tocmai de aceea m-am gândit să încerc să fac o recenzie în aşa fel încât să instig câteva persoane să-l vizioneze. ''Spoilerele'' reprezintă nişte spoilere, care majoritatea sunt legate de un anumit incident. Deci înainte de a apăsa pe butoanele de spoilere, te-aş ruga să te gândeşti de două ori daca vrei să afli aşa brusc sau vrei să fie ceva neaşteptat.
  Sunt sigur ca majoritatea dintre voi sunteţi familiarizaţi cu genul ''isekai'' (transportat în altă lume). Hai to Gensou no Grimgar (Grimgar: Ashes and Illusions) este unul dintre acele anime, sau cel puţin această idee ne este oferită la început.
  INFORMAŢII GENERALE
  Animeul ne dă senzaţia că povestea se petrece într-o perioadă asemănătoare Evul Mediu (aspectul oraşelor, funcţionarea comerţului, îmbrăcămintea oamenilor, breslele reprezentând nişte grupuri de oameni ex: Thieves Guild (Breasla Hoţilor), barurile, locuinţele, aventurieri, asemănarea izbitoare cu un joc RPG etc). Aventurierii (în cazul nostru personajele principale) sunt clasaţi pe ranguri, ca să obţină un anumit rang trebuie să plătească cu monede de aur. Pe acestea le pot obţine omorând monştrii din diferite locaţii/dungeonuri care în adâncul lor adăpostesc un boss.

  [​IMG]
  POVESTEA
  Atenţie, următoarele rânduri conţin mici spoilere!
  Un grup de persoane (12 adolescenţi) se trezesc într-un loc, neamintindu-şi nimic în afară de numele lor. Aceştia se întâlnesc, cu un personaj, Brittany, care este căpetenia şi gazda departamentului Lună Roşie, a trupei de Soldaţi Voluntari din Brigada de Frontieră Ortana şi ghidul lor pentru început, explicând informaţiile de bază: vânezi monştrii, le iei bunurile, cauţi informaţii, şi alte chestii cum ar fi faptul că cei 12 se află într-un tărâm numit Grimgar, în oraşul Ortana. Iar începând din acea zi misterioasă, ei au devenit ucenici de Soldaţi Voluntari. Rolul Soldaţilor Voluntari este acela de a ucide celelalte rase (monştrii) care par ameninţătoare pentru existenţa oamenilor. Cei cu coloană vertebrală dintre cei 12, nu stau mult pe gânduri şi îşi formează propria ghildă. 6 dintre ei (Haruhiro, Manato, Moguzo, Ranta, Shihoru, Yume) rămânând pe afară deoarece sunt prea slabi sau dau această impresie. Neavând ce să facă, aceştia îşi formează propriul grup şi se axează pe un singur scop, acesta nu este nici acela de a deveni stagiari, sau soldaţi oficiali, ci este : supravieţuirea. Grupul acesta având o problemă, ei neavând interes în evoluţie, încercând să se descurce cu banii pe care le-au primit de început. Dar... cei 10 arginţi de fiecare nu vor dura la nesfârşit, nu?

  [​IMG]
  La un moment dat, acest lucru previzibil se întămplă, aceştia rămânând fără bani, fiind nevoiţi să plece într-o aventură să ucidă monştrii pentru a face rost de bani, informaţii şi experientă în luptă. Ei bine, în multe animeuri isekai, atunci când ucizi un monstru acesta dropează obiecte/bani, nu? Însă în Hai to Gensou no Grimgar aventurierii noştrii, trebuie să cotrobăie prin buzunarele monştrilor cu care se confruntă. În cazul lor, tinţele sunt Orcii, deoarece aceştia ar fi cei mai slabi monştrii pe care îi poţi întâlni. Însă spre surprinderea lor, ei se dovedesc a fi mai slabi decât aceşti orci fiindcă duc lipsă de experienţă, cooperare, echipament, bărbăţie, aceste minusuri fiind observate şi de către Manato - liderul şi preotul grupului.
  Însă, spre puţinul noroc pe care îl au, mai găsesc câte un grup de câte 2 orci sau unul singuratic reuşind să le facă faţă. În timpul luptelor, ei devenind conştienţi din primele minute de luptă că nu este doar o joacă, fiind trecuţi prin tot felul de stări, mai ales cei care au contact fizic direct cu ţintele, simţind durerea, frica de moarte, agitaţia, realizând faptul că şi ei dar şi orcii luptă pentru a supravieţui.
  Pe parcursul primelor episoade, aventurierii devin puţin câte puţin conştienţi de faptul că nu pot stagna la nesfârşit şi că ce se întămplă în acea lume este real. Dar când un anumit incident
  moartea căpitanului şi celui mai vital membru, Manato
  se întâmplă, ei sunt ''treziţi'' brusc la realitate şi devin conştienţi de faptul că trebuie să comunice mai mult între ei, să evolueze pe capitolele cooperare, abilităţi, echipament. Ei fiind nevoiţi să lupte pentru a dezvolta toate acestea.

  Din punctul meu de vedere, ne este dată o perspectivă care reprezintă situaţia pe care ar crea-o şi nişte oameni din viaţa reală. Senzaţia peisajelor care ni se arată spre finalul unora dintre episoade combinată cu OST-urile minunate este una unică. Relaţiile dintre personaje se dezvoltă şi iau şi câte o întorsătură, devenid prieteni sau persoane care ajung să nu se suporte iar acest lucru dăunând lucrului de echipă. Acest anime este perfect pentru cineva care vrea să vadă acţiune, dramă, aventură, fantezie, evoluţia caracterelor atât psihic cât şi din punct de vedere al abilităţilor.

  [​IMG]
  PERSONAJE

  Manato - liderul şi preotul (preotul fiind cel ce îşi vindecă aliaţii în luptă) grupului. El dând dovadă de lider, dar şi strateg la nevoie.
  O eroare a planului grupului duce la moartea acestuia, fiind înconjuraţi de prea mulţi inamici
  Haruhiro - hoţul grupului (hoţul este unul dintre persoanele care se lupta corp la corp şi este foarte agil). Haruhiro dă impresia de personaj fricos şi lipsit de bărbăţie dar care gândeşte situaţia în mod logic. Însă după ce trece printr-un antrenament dur dat de către Barbara (o membră a Breslei Hoţilor) se observă o oarecare schimbare.
  După moartea lui Manato, liderul grupului, ultima lui dorinţă este aceea ca Haruhiro să ia rolul de lider
  Moguzo - el este tancul grupului, poziţia de tanc necesită o rezistenţă mare şi capabilitatea de a încasa cât mai multe lovituri. Moguzo este tipul de băiat masiv dar care pe dinăuntru este firav. Îi place sculptatul şi gătitul.
  Ranta - este un cavaler întunecat, care poate invoca un demon. El este genul de personaj fricos, misogin, lăudăros şi pe care îl urăşti aproape până la final. Aproape, deoarece spre final se schimbă puţin şi ne arată o latură a lui pe care eu unul nu m-aş fi gândit că o are.
  La incidentul cu moartea lui Manato, el se arată a fi deloc afectat, însă pe dinăuntrul lui, suferă şi el în modul lui
  Shihoru - ea este un mag, specializată în lupta de la depărtare. Ea este genul de fată timidă, care se emoţionează repede şi nu prea îşi arată sentimentele.
  Ea nereuşind să îşi exprime sentimentele faţă de Manato înainte de moartea acestuia
  Yume - este vânătorul grupului. Ea este o fată cu o personalitate foarte energică, băieţoasă dar dă dovadă şi de latura ei feminină atunci când e nevoie. După incindentul amintit mai sus, ea începe să se deschidă mai mult cu băieţii din grup, explicându-le ce nu îi convine ei şi lui Shihoru.
  Merry - este un preot care se alătură grupului la nevoie. La început este foarte nepoliticoasă, distantă, rece şi misterioasă, însă are un motiv pentru care se comportă în acest fel şi nu vrea să se ataşeze de vreun grup.

  [​IMG]
  COLOANĂ SONORĂ
  Mie personal, îmi place openingul, atât audio cât şi video, deoarece îmi oferă o stare de extaz şi te face să vrei să vezi din ce în ce mai mult din anime.
  OPENING THEME
  1. ''Knew Day'' - artist [K]NoW_NAME

  Endingurile sunt toate frumoase, dar îmi place în special Harvest (ambele variante). Ele m-au lăsat cu o dispoziţie bună, indiferent de ce s-a întâmplat în episod.
  ENDING THEME
  1. ''Knew Day'' - artist [K]NoW_NAME
  2. ''Harvest'' - artist [K]NoW_NAME

  3. ''Harvest'' - artist Shihoru (Terui, Haruka)

  4. ''Cultivate'' - artist [K]NoW_NAME

  ORIGINAL SOUNDTRACK
  OST-urile care sunt puse la finalul unora dintre episoade sunt magnifice, deoarece se îmbibă perfect cu peisajele, atmosfera, starea personajelor.
  .


  Notă personală : 10/10
   
  Editat ultima dată: Mar 7, 2018
  Roronoa Zoro, Victor, Raul și 1 alte persoane apreciază asta.

Distribuie