1. Pentru a avea acces deplin la funcţiile forumului şi pentru a putea folosi chatul, va trebui să te înregistrezi.
 2. Oaspete, vrei să te alături echipei noastre? Te aşteptăm în secţiunea Recrutări!

Care este genul de cărţi pe care le preferaţi?

Discuție 'Literatură' începută de Abracadabra, Nov 16, 2013.

 1. Abracadabra

  Abracadabra Ninja

  Înregistrat:
  Oct 11, 2013
  Postări:
  9
  Aprecieri primite:
  21
  Care este genul de cărţi pe care le preferaţi?

  EDIT: Ca şi în cazul altor topicuri, şi aici opinia trebuie justificată. Ar fi bine să spuneţi din ce motive alegeţi un gen sau altul, ce anume vă impresionează la un gen anume, cum aţi defini voi genul respectiv, ce cărţi din acest gen aţi recomanda şi altora, etc.
   
  Editat ultima dată de un moderator: Dec 2, 2014
  zerox apreciază asta.
 2. zerox
  Breezy

  zerox Shinigami

  Înregistrat:
  Mar 27, 2012
  Postări:
  272
  Aprecieri primite:
  867
  Cel mai mult imi place genurile de misters si crima. Din genu asta cel mai mult imi place Sherlock Holmes de Conan Doil sau Hercule Poirot de Agatha Christie :D.
   
  NoLove, MirkamiZetskira și Cody apreciază asta.
 3. Khaleesi
  Nerdy

  Khaleesi Surgeonish

  Înregistrat:
  Sep 4, 2013
  Postări:
  201
  Aprecieri primite:
  516
  Să vedem.. Am o multitudine de genuri care-mi plac, şi nu prea multe care-mi displac. Dacă aş fi mai exactă, aş spune că fiecare carte are frumuseţea ei, chiar dacă este un gen pe care nu-l agreeăm aşa de mult. Abătându-mă de la subiect, genurile mele preferate sunt:
  -Acţiune, Horror, Mister, Dramă, S.F. şi Crimă.
   
  Hinata și zerox apreciază asta.
 4. MirkamiZetskira
  Lurking

  MirkamiZetskira Câștigător CMBS #13

  Înregistrat:
  Aug 21, 2013
  Postări:
  1,028
  Aprecieri primite:
  1,692
  Genurile mele preferate ar fi Mister si Crima.Recent am inceput sa citesc 10 negri mititei de Agatha Christie.''Minunea'' aceasta s-a datorat anime-ului Hyouka.:laughing:
  Stiu, ciudat...Presupun ca o sa continui tot cu cartile de la Agatha Christie pentru ca pana acum imi plac foarte mult.
   
  El3ment apreciază asta.
 5. Shishio Makoto

  Shishio Makoto Jonin

  Înregistrat:
  Dec 29, 2012
  Postări:
  85
  Aprecieri primite:
  219
  Mystery, detective, suspense, paranormal, thriller, science fiction, psychology și philosophy, după cum deja am menționat în topicul „impresii despre cărți”.
  Preferințele pentru lectură se schimbă odată cu înaintarea în vârsta și experiența acumulată...multe genuri nu le agream acum câțiva ani.
  Toate genurile care reușesc să cuprindă un plot bine dezvoltat, cu întorsături de situație care să ducă anumiți cititori la o confuzie, dar cu elementele prezentate concis și într-o manieră cât mai inteligibilă, pierzându-se sau nu în detalii, mă încântă cel mai mult. Prefer caracteristicile de ordin tehnic ale redactării unei astfel de lucrări să păstreze o doză cât mai echilibrată între descrieri și dialoguri, în așa fel încât acțiunea să fie cât mai cursivă și să nu se piardă prea des în descrieri inutile. Ador elementele de natură științifico-fantastică foarte bine elaborate, prezentate chiar și cu o istorie explicată în detaliu. Pasajele psihologice aplicate asupra unor situații sau anumitor personaje concrete în așa fel încât să-mi inducă impresia de veridicitate și realism mă încântă enorm. Pot spune cu certitudine că acestea sunt doar câteva detalii aruncate în mod aleatoriu care mă atrag la o carte. Nu judec nimic după aparențe, dar în ciuda acestui fapt, când vorbim despre cărți ce îmi aruncă un miros neplăcut de la primele rânduri cititie, pot spune cu siguranță că va păstra aceeași manieră până la final, în ciuda faptului că ideea generală era genială....
   
  Editat ultima dată: Jul 14, 2014
  Elise, Saber și Akane apreciază asta.
 6. TaoSenpai

  TaoSenpai Ninja

  Înregistrat:
  Aug 2, 2014
  Postări:
  14
  Aprecieri primite:
  15
  Nu am ineaparat un gen preferat , insa pot spune unde am cele mai multe citite , la genul horror. Dar prefer si contemporane , documentare , istorice , sciitorul meu preferat fiind Dan Brown.
   
 7. Lavi

  Lavi Jonin

  Înregistrat:
  Aug 13, 2014
  Postări:
  113
  Aprecieri primite:
  403
  Fantasy si Romance. Scriitori preferati? Ar fi asa : Richelle Mead, Cassandra Clare, Pittacus Lore, Rachel Caine si John Green. Imi place cele din categoria urban-gothic, steampunk si automat dramele. I'm a sucker for a good love story.

  Lavi out/
   
 8. Akane
  Tired

  Akane Imouto-chan

  Înregistrat:
  Jul 10, 2013
  Postări:
  51
  Aprecieri primite:
  187
  Iubesc cărțile de filozofie, de autodescoperire, în care autorul prezintă propriile concepții despre viață, acțiuni relatate subiectiv, poate chiar transfigurate de această subiectivitate. De aceea pot spune că citesc cu mult interes ”Cel mai iubit dintre pământeni” de Marin Preda și îi recomand această carte oricui are simțul umorului și care nu este deranjat de puțină filozofie.
   
  Shishio Makoto apreciază asta.
 9. Bianchi

  Bianchi Chunin

  Înregistrat:
  Mar 27, 2012
  Postări:
  11
  Aprecieri primite:
  19
  eu prefer cartile care apartin curentului umanist, iluminist si aletele de exemplu Giovani Boccaccio, Dante Alighieri, Lope de Vega, Shakespeare, Micolo Machiavelli, Vladimie Nabokov, Virginia Wolf, etc.
   
 10. darkhaxxor
  Cloud_9

  darkhaxxor Shinigami

  Înregistrat:
  Aug 6, 2014
  Postări:
  207
  Aprecieri primite:
  592
  Hm... Nu pot sa zic un gen, de exemplu pot fi carti contemporane sf/romantice etc :laughing: dar o sa zic cativa autori care imi plac:
  Isaac Asimov, Arthur C. Clarke, Philip K. Dick, Jules Verne (astea contin elemente SF, dar si logica asa cum imi place mie); Sir. Arthur Conan Doyle, Daniel Defoe, Michal Grant, Joanne Rowling(Harry Potter), Guillaume Apollinaire, Vindocq, Masaru Emoto, L. N. Tolstoi

  Si de la Roger Zelazny mi-a placut mult Domn al luminii(titlul original Lord of Light)
   
 11. Aleister

  Aleister Jonin

  Înregistrat:
  Sep 9, 2013
  Postări:
  120
  Aprecieri primite:
  337
  La începutul timpului meu în liceu eram furată de romanele de dragoste, nici nu mă atingeam de cărţile ale căror titluri nu te trimiteau cu gândul la iubire, iar ca autor al acestui gen de cărţi o preferam pe Nora Roberts, de fiecare dată când mergeam la bibliotecă mă opream în faţa raftului unde ştiam că voi găsi cărţile ei. Ironia era că nu mă sensibiliza nicio astfel de carte în mod special, până când am dat de "Dama cu camelii" ,unde mi-au scăpat nişte lacrimi. Astfel că m-am plimbat nestingherită prin felurite poveşti de dragoste timp de un an până ce am început să mă plictisesc de scenele clişeice ce erau prezente în fiecare carte.
  După ce am trecut peste mania romanelor de dragoste, începusem să citesc dramaturgie printre care Shakespeare, J. W. Goethe, F. Schiller şi Jean- Paul Sartre.
  La momentul actual îmi hrănesc creierul cu opere filosofice şi studii legate de filosofie şi logică. Îi am luaţi în "cătare" pe Camus, Kafka, Sartre, Nietzsche, Noica, nu mai menţionez alţii fiindcă m-au secătuit de materie cenuşie cu principiile şi argumentele lor.
  Nu în ultimul rând, am o pasiune pentru cărţile ce au ca temă războiul şi aici îl prefer pe Sven Hassel şi îl recomand celor care sunt pasionaţi de lupte strategice, ori celor ce le place să guste dintr-un aşa-zis umor masculin. În mod cert e faptul că se găsesc de toate în cărţile lui, de la soldaţi ce ţin evidenţa într-un carneţel celor pe care îi trimit în neexistenţă, bătălii aprige pe front, dar ale căror strategii sunt stabilite într-o manieră umoristică la tot soiul de întâmplări ale soldaţilor.
   
  Alkiara apreciază asta.
 12. Nakamura
  Question

  Nakamura Team Murachnia Administrator Moderator

  Înregistrat:
  Jan 27, 2014
  Postări:
  2,241
  Aprecieri primite:
  18,460
  Îmi plac cărţile psihologice. De ce? Pentru că îmi place să mă joc cu mintea oamenilor :D
   
  Kago apreciază asta.
 13. GeoMetaphose
  Devilish

  GeoMetaphose Shinobi

  Înregistrat:
  Feb 7, 2018
  Postări:
  36
  Aprecieri primite:
  32
  Prefer orice gen cat timp cartea este scrisa bine :laughing:
  Cred ca cel mai mult prefer romanele politiste. Autorea preferata este Agatha Christie de la care am citit peste 35 de volume. Imi place deoarece imi invarte rotitele in timp ce citesc. Cum ar zoce si Poirot, lasa micile celule cenusii sa actioneze. :laughing: Imi place sa pun indiciile cap la cap si sa incerc sa descopar criminalul. Genul acesta de carti ma ajuta si in viata de zi cu zi, sunt mai atenta la detalii si merg pe logica. :D :D
   
 14. Gav
  Bored

  Gav Shinigami

  Înregistrat:
  Aug 12, 2013
  Postări:
  502
  Aprecieri primite:
  1,454
  De regula cate putin din fiecare gen. Momentan sunt fixat pe o carte a lui Stephen King.
   

Distribuie